За връзка


mmil73@hotmail.com


Synastry и проблемните интимни  взаимоотношения
Защо и какво може да направим?
                                        от Chris Αrchos                                         


____Как чувствата в една връзка от  грижовни,романтични  и любящи преминават в омраза?
____Как попадаме от една романтична връзка в "клетката" на сложни човешки интереси ?
Често се случва след известно време да установите ,че това което изживявате с вашия партньор е всичко друго ,но не и ЛЮБОВ!
С времето либидото и самочувствието ви стигaт нулева точка .
Събуждате се един ден и установявате,че до вас в леглото е един съвсем различен,студен и чужд човек.Онзи ,който до вчера изгаряше тялото и сърцето ви,а дори не знаете "Как се е случило това?".
А може би сте преследвали човек, който не желае или не може да се обвърже с вас? 
Или пък без да подозирате сте се оказали в ролята на "жертвата".
Проблемите,причините и сценариите в интимните връзки на хората са сложни , специфични и строго индивидуални.
ВРЕМЕ е да се отърсите от токсичните емоции и да заживеете НОВ живот ,изпълнен с повече любов,задоволство и хармония.
За съжаление обаче,повечето хора живеят в една връзка без бъдеще и все пак настояват да са с този партньор  по свои собствени причини и начин. 
___Не крие ли това един сложен психологичен проблем, който ви пречи да бъдете щастливи?
В крайна сметка последиците от едни такива връзки са  самота,независимо от това,че до вас е Той/Тя.
Как Астрологията обяснява този вид връзки?
Със сигурност човек, който не знае Астрология е много трудно да бъде в състояние да разбере цялата   Synastry-диаграма,т.е общата карта с тази на вашата половинка.
 Може обаче, да види с един поглед точно коя планета прави повечето аспекти и какви са те ,с тази от картата  на партньора и да разбере за качеството  и развоя на връзката .
В случая ще анализираме САМО негативните ефекти на всяка планета,така че да може да се ориентирате и получите отговор за сложността и проблема в една  връзка.
След това естествено може да потърсите психологична консултация на база Астрологични  данни и да предприемете нужните мерки за бъдещето на взаимоотношенията си и личното щастие.

СЛЪНЦЕ-
когато Слънцето е най-силната планета в една карта Synastry, толкова по-вероятно е да има конфликт на Аза между двамата партньори.Сигурно говорим за две коренно различни личности с различни реакции по една и съща тема. Така егоизмът  и неспособността  да се разбират помежду си  в ​​крайна сметка ще ги  доведе до" задънена улица". Тази "мъртва зона" вероятно може да бъде преодоляна, ако партньорите  преглътнат его-то си в името на любовта!Разбира се това не може  да се случи за  един ден и затова е нужен консултант ,който да им посочи начина за справяне със ситуацията.Всъщност в една такава   връзка съществува силна вътрешна конкуренция при която всеки един иска да заеме водеща роля.Естествено това не може да доведе до добър резултат в развоя на връзката, защото хората които градят общо бъдеще и щастие не трябва да развиват антагонизъм помежду си ,а желание да се разбират и развиват хармонично. Всеки един трябва да се чувства горд с постиженията на партньора си. Слънцето играе много важна роля в Synastry- картите на партньорите.То сочи ,че  всеки един се чувства прекалено силна личност  със своите цели и амбиции в живота и му е много трудно да приеме гледната точка на  партньора.Така се оказва ,че  пътищата на двамата  се разделят още в самото начало и в този им живот  ще е особено трудно или въобще невъзможно да просъществуват  заедно.

МЕРКУРИЙ-
е най-силната планета в Synastry -картите на партньорите.Когато не е в добра позиция възпрепятства   връзката да се развие  на едно по-висше емоционално ниво.Така  се оказва ,че може да сте едни от  най-добрите приятели и да си говорите за какво ли не,но не е възможно да развиете  връзка с бъдеще и дълготраен интимен  съвместен живот.С такъв "вид" Меркурий често сме свидетели на връзка ,която не може да "узрее" и в която постоянно има изневери.Може да отсъства и морал.Обърнете внимание на присъствието на приятели и близки със тяхното вмешателство  ,защото това може да е катастрофално.Често те ще са ,както "ябълката " на раздора. В такъв вид връзки партньорите говорят много повече ,отколкото изразяват чувствата си. Един съвет който можем да  дадем в такъв случай е да спрете да говорите непрекъснато и  да  докосвате телата си повече.Така ще разберете ,че   мълчанието може да ви каже много повече ,отколкото думите.

ВЕНЕРА-
Вярвам, че когато Венера като най-мощен фактор в една връзка  е "натоварена" негативно  в  Synastry -карта,  говорим за чисто фалшиви чувства.Автоматически  ни  навежда на мисълта ,че  имате много важни въпроси за решаване. Венера е силата, която ни обвързва в една връзка,тя е онази планета която ни прави щастливи.Когато Венера се намира в дисхармония  чувстваме, че нещо липсва от общата картина,изразяваща любовно щастие и че, тази връзка не се основава на любов ,а на нещо друго. "Проблемната " Венера може да създаде и други трудности във взаимоотношенията ви,като например  да нямате общ вкус и начин за развлечение с този на партньора.Може например, вие да искате  да общувате повече с тялото (т.е. интимно) ,но да не получавате възможност за  това от страна на партньора ви,който предпочита пък,да общува с вас  ,чрез духовна комуникация(пътешествия,медитация,книги,размисли).Разбирате автоматично ,че с времето това ще доведе до значителни проблеми  във взаимоотношенията ви.

ЛУНА-
Също, много важен фактор в общата карта на партньорите.Особено за мъжа.Проблемните аспекти тук сочат няколко проблема. Обикновено става въпрос за  хора, чиито емоционални реакции са много различни, както във времето,така и в начина, по който трябва да изразят чувствата си към  другия. Това означава, че   партньорите  по принцип се чувстват добре във връзката си, но не в точно това  време и място на тяхното запознанство-"bad timing"!То може   да е толкова различно и неподходящо, че да не може да разберат по между си, дали наистина  партньора ги желае или не.  Постепенно с времето този факт ще роди множество проблеми ,което ще се отрази на чувствата им,защото  един от партньорите няма да знае как да постъпи  ,не знаейки за същността на  чувствата  и намеренията на другия . Също когато Луната е "маркирана" дисхармонично в Synastry -диаграмата , бихме могли да кажем, че  една жена / майка, може или ще създаде сериозни проблеми във  взаимоотношенията на двойката  .

МАРС-
"Проблемен" Марс сочи най-вече несъвместимост в секса.Обикновено хората не престъпват към сериозни интимни връзки с такъв вид партньор,но има и такива ,които считат това за незначително . След време обаче ,преживяват големи разочарования .
Става ясно ,че Марс играе много важна роля за бъдещето на една интимна връзка,защото и биологичното възпроизводство на индивидите ще бъде възпрепятствано.Обикновено в такъв вид връзки не съществува такова нещо като страст и вие със сигурност няма да  можете да се изразите интимно както бихте желали,за да се развивате динамично във времето .

ЮПИТЕР-
Сложните аспекти на Юпитер в Synastry-диаграмата, говорят за сериозни различия в мненията, убежденията и философията в живота на партньорите.
Това означава, че ценностите им системи , начина на мислене и вяра  са много различни.Несъмнено това един ден ще доведе до напрегнати ситуации и проблеми помежду им.
В такъв вид връзки  партньорите обичайно имат и различни религиозни модели или коренно различни духовни разбирания,което  им създава най- сериозните проблеми.За тях казваме следното:" уж всичко вървеше по мед и масло,а накрая  се разделиха".

САТУРН-
Винаги е повече от сигурно, че когато една  връзка е с  ярко подчертан Сатурн тя е тежка. Особено, ако Сатурн  не е положително позициониран  .Това означава, че съществува силна критика между  партньорите.В такъв вид връзка се използва повече думата "трябва" ,отколкото
" желая",а може и business .Вероятно  да липсва и романтика с нежност.Става въпрос за една "ледена" връзка ,в която единият е в ролята на "съдията" ,а другият на  "жертвата".Зад такъв вид връзки се крият много психологични проблеми на двамата партньори и затова се изисква да им обърнете особено внимание.На практика единият от партньорите се държи  пренебрежително или просто е безразличен и студен .Така ,че на другия ще му се наложи  да положи много повече усилия,за  да задържи връзката   .
Възможно е двойката да са се запознали  при сериозни обстоятелства и това да усложнява допълнително развитието на интимните им чувства или пък ,целта на запознанството им е да  решат някои сложни съдбовни проблеми заедно.

УРАН-
Връзките с намесата на Уран са така наречените "любов от пръв поглед",но дори и при най-добрите обстоятелства  трудно се съхраняват , още повече, ако са налице и някои сложни житейски обстоятелства.Това  обикновено са онези  отношения към  които непрекъснато се стремим и  никога не успяваме да ги задържим или развием.В крайна сметка нещо се случва и неочаквано един от партньорите например трябва да замине на далеч,да се премести било то заради  работа  или просто по неочаквани и за двамата причини.Обикновено тези връзки възникват οnline,между хора от различни държави или живеещи на големи разстояния един от друг.Много често срещано явление  е ,да настъпи рано или късно неочаквана  раздела.

НЕПТУН-
Много сложни са връзките ,в които Нептун е "намесен" в  сложни аспекти! Тази връзка е "обвита" от мъгла и липса на обективност още от самото начало.Там партньорите нямат никаква реална представа един за друг.Всеки един по отделно изживява своята "романтична приказка".Нептун е много коварен ,защото освен изкривяване на действителността може да направи един от партньорите жертва на този вид взаимоотношения и да го лиши от пълноценен живот.Такъв вид връзки са нещо,като вид "интелектуално самоубийство" и трябва да  им се обърне специално внимание.За да не пропилеете цял един живот в една "многострадална любов" без реални и сигурни основи за развитие.Разбира се Нептун е толкова силен, че никой не е в състояние да го контролира,така или иначе всички ние живеем в едно общество на лудост и виртуална нереалност и без да се усетим се оказваме в една" задънена улица".

ПЛУТОН-
Плутон  също е сложна планета ,която доста трудно може да се управлява, особено когато тя е в дисхармонична позиция в една Synastry-диаграма.В този случай наблюдаваме взаимоотношения пълни със страст и интензивност, но и силна зависимост на единия  партньор, предизвикваща  ревност ,която може  да завърши с омраза или убийство.Хората в такива връзки си действат разрушително  без дори да го разбират.Това са така наречените съдбовни връзки!Всички сме гледали телевизионни сериали ,където една страстна любов завършва със смърт заради силна страст и  последвало отмъщение.Това са,именно такъв тип връзки създадени с дисхармоничните аспекти на Плутон.Взаимоотношенията са много сложни, силни и трудно могат да бъдат прекъснати и отстранени. В такива случаи е добре  хората да се обърнат към психолог- консултант или вид  ментор, който да може да ги подкрепи и да им помогне в разрешаването на тези толкова, сложни взаимоотношения.

ХИРОН-
Хирон с негативни аспекти носи обикновено безкрайна болка в една връзка.Това  означава, че може да се случи всичко. От съществуваща болезнена измама в отношенията им до някаква   голяма авария,като съдбовно събитие с трагичен край. Хирон и неговите негативни аспекти е онзи ,който ще поддържа една "рана" постоянно  отворена  така ,че колкото и да искат партньорите да живеят спокойно това няма да бъде възможно.Става ясно ,че говорим за връзки много болезнени ,където партньорите ще искат да се отдалечат от една "болка-рана" ,но по една или друга причина ще им е много трудно да го направят,усещайки че нещо "небесно" ги свързва в един съюз. За да се даде възможност на такава връзка да продължи, трябва партньорите в нея да се променят в много голяма степен и да се примирят с някои положения и ситуации.В противен случай винаги ще има силни неуспехи и проблеми.

CERES-
На това ниво на  което сме,за съжаление не знаем много  около това как, Ceres може да повлияе на една връзка с отрицателните си аспекти.От малкото което  можем да кажем е,че тя обикновено въздейства на ежедневието на двойката както и на финансовото ѝ състояние и обществен успех .Така, отрицателните ѝ аспекти биха създали финансови и обществени проблеми. "Проблемната" Ceres  може още и да накара партньорите да гледат с пренебрежение един на друг  и да   не се зачитат помежду си.Това с времето ще стане  причина за сериозни кризи във взаимоотношенията им.

 ERIS-
За Eris също знаем много малко.Но от статистичните данни до момента можем да кажем, че тя носи дълбоки промени в живота на хората .На практика се свързва с екстремните явления в една връзка и ги подлага на нещо като "тест за издържливост", за да се види дали  могат да останат заедно.Трудностите се изразяват в това ,че емоциите в една такава връзка са нарцисизъм / граничещ с психопатия ,което ги прави много опасни!

SEDNA-
 Седна e едно  планетарно тяло  което живее извън границите на Oort,а за да направи един пълен кръг около Слънцето не стига един човешки живот.Затова  е още по-трудно да се каже какво точно би "причинила" в една интимна връзка със своите отрицателни аспекти.Със сигурност говорим за едно силно привличане ,което няма Земни обяснения и без  връзка с прозаичната реалност.

Тези и още подробности, около развръзката на вашата интимна връзка бихте получили ,ако изпратите необходимите данни (вашите и на партньора),а ако сте начинаещи в сферата на Интимната астрология може да се ориентирате до голяма степен в "лабиринта" на сложните интимни взаимоотношения.

mmil73@hotmail.com

Със заглавие -"Synastry"







Коментари